Home - Sitemap - Contact

Artikel in de StedenDriehoek: Arrangementen gaan werkeloosheid tegen en stimuleren arbeidsmobiliteit

MatchFlex zet zich in voor jongeren om ze aan werkervaring te helpen.
Lees dit artikel uit De Ondernemer van zaterdag 11 april 2015.

De gemeente Apeldoorn werkt voor de Startersbeurs met MatchFlex samen om jongeren aan werkervaring te helpen.
Meer informatie kan je krijgen bij Kirsten van Surksum, zij is Jongerencoach bij MatchFlex en te bereiken via 055-576.1340 en kirsten@matchflex.eu.

Werkzoekenden de kans geven werkervaring op te doen en huidige werknemers opleiden om ze te kunnen laten doorstromen op de arbeidsmarkt. Alleen dan zorgen we ervoor dat werknemers, met hun opleiding, vakkennis en ervaring, niet buiten de boot vallen. Tegelijkertijd wordt voorkomen dat werkgevers aanlopen tegen een tekort aan gekwalificeerd personeel. “In 2013 hebben we een sectorplan ingediend dat begin 2014 is gehonoreerd. Daarin hebben we ingezet op een sterke samenwerking tussen werkgever, werknemers, overheid en onderwijs. Want we moeten samen werk maken van werk,” aldus projectleider Haske van Aken. 

Startersbeurs.
De startersbeurs biedt een gemotiveerde starter tot 27 jaar 6 maanden lang en voor 32 uur per week een werkplek.
De starter doet, onder begeleiding, werkervaring op
en verbetert zijn vaardigheden en competenties. Per maand ontvangt de jongere een tegemoetkoming van €500 en spaart daarnaast €100 voor extra opleiding. In totaal dus € 3.600, de werkgever ontvangt hiervoor via samen werk maken van werk € 1500,00 ‘retour’. Dat betekent nieuwe kennis en een frisse blik voor een bescheiden budget. 

 

Artikel in De Ondernemer: Startersbeurs

MatchFlex zet zich in voor jongeren om ze aan werkervaring te helpen.
Lees dit artikel uit De Ondernemer van zaterdag 11 april 2015.

'Samen werk maken van werk' biedt ondernemersarrangementen.

Het sectorplan Samen werk maken van werk biedt vier ondernemersarrangementen om jeugdwerkeloosheid tegen te gaan en arbeidsmobiliteit te stimuleren. De arrangementen richten zich op werkgevers in de arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noord Veluwe.

 

  • Steeds meer werkgevers maken graag gebruik van de arrangementen. Het betreft vier kant-en-klare arrangementen waaruit gekozen kan worden:
  • BBL-leerwerkplek: Jongeren combineren werken en leren. Ter ondersteuning ontvangt de werkgever een vergoeding van 20% van de loonkosten.
  • Startersbeurs: Een werkervaringsbaan voor 6 maanden. U betaalt hier slechts  €2.100 voor.
  • Mobiliteitsvoucher: Een bijdrage van max. €2.000 voor scholing en/of coaching van medewerkers.
  • Scholingsvoucher: Max. €1.000,- bijdrage voor scholing bij het aannemen van een werkzoekende met een WW uitkering.

 

Toolkit
Voor geïnteresseerde ondernemers is er een toolkit, zoals een flyer over de mobiliteitsvoucher, een flyer over de vier arrangementen en een presentatie. Dit promotiemateriaal staat ook op www.samenwerkmakenvanwerk.nl met meer informatie over de arrangementen. Hier kunnen geïnteresseerde werkgevers zich tevens aanmelden.

Roots in the Woods

MatchFlex ondersteunt het Herfstfestival Roots in the Woods met overdag activiteiten gericht op gezinnen

Beursvloer 2011

MatchFlex Apeldoorn op de Beursvloer Apeldoorn 2011.

Ook dit jaar werd er door de Stichting Maatschappelijk Ondernemen Apeldoorn zoals de afgelopen 6 jaar weer een Beursvloer georganiseerd voor de verenigingen in Apeldoorn.

De Beursvloer is hét event om contact te leggen tussen de maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Bedrijven kunnen op deze avond laten zien dat ze een steentje willen bijdragen aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en aanbiedingen doen in de vorm van kennis, personele inzet, goederen, faciliteiten en geld. De verenigingen en stichtingen krijgen op hun beurt weer een kans om hun wensen kenbaar te maken aan het bedrijfsleven. Gaan we samen 250 matches realiseren?

Match met World with no Borders.
Voor deze stichting gaan wij diverse gratis vacature advertenties plaatsen op de localevacaturesite Apeldoorn Heeft Werk

World With No Borders is een not-for-profit, non-gouvernementele organisatie op zoek naar de mogelijkheden ter bevordering van het recht op onderwijs, door bij te dragen aan de strijd tegen analfabetisme.
Het wordt ernaar gestreefd om deze doelstelling bij te dragen aan het vrij verrichten van onderwijs in de vroege en fundamentele fasen. Wij geloven dat onderwijs de hoeksteen is van begrip en tolerantie tussen Naties.

Match met Mudanthe.
Voor deze stichting gaan wij op zoek naar werkervaringsplaatsen.

Stichting Mudanthe brengt mensen van verschillende nationaliteiten, culturen en leeftijden samen in allerlei diverse laagdrempelige activiteiten en projecten.

Kunstactiviteiten, vrije tijdsactiviteiten en ondersteuningsactiviteiten; kunstzinnige projecten in flat, wijk en school. Activiteiten voor kinderen, jongeren, volwassenen, buurten, bedrijven en scholen.
De sleutelwoorden zijn hierbij multicultureel, ontmoeting, enthousiasme, laagdrempelig en gewoon doen.

Match met Pasuk.
Voor deze stichting zal Aernout tips&tricks over het beter vindbaar maken van je website op papier zetten.

In de Filippijnen kunnen veel kinderen wegens geldgebrek niet naar school. Pasuk Foundation helpt arme, maar talentvolle jongeren aan een studiebeurs voor school- of beroepsopleiding.

Vakantiebanen 2011

Heeft u als werkgever de planning voor de vakantie al rond?
Ben jij Scholier en op zoek naar een vakantie baan?

Ook dit jaar hebben veel van onze opdrachtgevers weer gevraagd om voor hun te zorgen dat er vakantiekrachten beschikbaar zijn.

Wij hebben leuke functies voor scholieren:

  • In de Horeca zoals bediening en keuken werkzaamheden.
  • Schoonmaken van bijvoorbeeld vakantiehuisjes.
  • Lekker buitenwerken voor bijvoorbeeld Hoveniersbedrijven.
  • Divers afwisselend produktiewerk.
  • Administratieve banen.

 

Heb je drie weken voor ons gewerkt dan krijg je een splinternieuwe MP4 speler cadeau!

Heb je belangstelling?
Bel ons dan snel op nummer 055 - 576.1340
Of schrijf je in via ons inschrijfformulier, vermeld daarbij duidelijk welke periode je beschikbaar bent.
Of mail je aanmelding met CV naar apeldoorn@matchflex.eu

 

Medewerker MatchFlex in De Ondernemer

Woensdag 27 april 2011: De Ondernemer stelde 11 vragen aan Aernout Weijerman.

Maandag 4 april 2011 is Willemijn Wolleswinkel bij ons gestart.

MatchFlex Apeldoorn investeert in een optimale klantrelatie.

Apeldoorn, 04 april 2011 - Om de groei van Werving- en selectiebureau MatchFlex op een goede manier te steunen is mevrouw Willemijn Wolleswinkel het team komen versterken als intercedente.
Willemijn Wolleswinkel heeft ruime ervaring opgedaan als recruiter bij een landelijk Ingenieurs bureau en als intercedent bij een Detachering en projectadviesbureau in technisch personeel.
Daarnaast heeft zij diverse functies vervult als Commercieel Medewerker verantwoordelijk voor de contacten met klanten en relaties.
Mevrouw Wolleswinkel heeft haar opleiding gevolgd aan de afdeling Arbeidsvoorziening & Personeelswerk bij de Onderwijsinstelling Landstede te Zwolle.

Willemijn Wolleswinkel zal haar ervaring en kennis nu gaan inzetten voor MatchFlex Apeldoorn, en u van perfecte kandidaten voorzien.

MatchFlex Apeldoorn is sinds 2004 actief als leverancier van personeelsdiensten in Apeldoorn en omgeving.
Naast werving en selectie voor functies op HBO en MBO niveau biedt MatchFlex Apeldoorn alle diensten van een volledig gecertificeerd uitzendbureau.
Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. 

CPA fim: "made in Apeldoorn" 25-11-2010

Coffee Pitch Apeldoorn 

De CPA is een businessclub waar je via LinkedIn gratis lid van kan worden.
MatchFlex is al sinds medio 2009 een regelmatige bezoeker van dit verschijnsel al vanaf het moment dat het is gestart als een Open Coffee Apeldoorn.

Het principe is eenvoudig. Elke 3e vrijdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur met zijn allen onder het genot van een kop koffie elkaar leren kennen.
Er worden tijdens deze ochtend ± 3 pitches van 3 minuten gegeven.
Wil je een keer komen kijken of mee doen? Kom dan naar Jules Vernes aan het Marktplein in Apeldoorn. 
Wij hebben al diverse samenwerkingsverbanden opgezet met ondernemers die we daar hebben ontmoet.

Hieronder treft u een product van de CPA Next Level.
CPA Next Level is geweest op donderdag 25 november 2010 en bracht meer dan 200 bedrijven bij elkaar.
De video is gemaakt door Janko Bartelink, de teksten en interviews door Reinier Groenendijk, de muziek is van Wouter Klaaysen en de voice-over is ingesproken door Ingrid Leerkes.
De video is gemaakt naar een idee van Bert Klaaysen.

 

 

Talentenbeurs 45+ 16-11-2010

Maandag 6 december 2010 ontvingen we een leuke Bedankbrief Talentenbeurs 45+/MBO+ van Henk Oortwijn namen de deelnemers. 

Het resultaat van deze middag is: per 1 december zijn er in een 10-tal sollicitatiegesprekken en 5 aangegane dienstverbanden gerealiseerd. Daarnaast zijn er contacten gelegd voor het vervullen van projectactiviteiten en inhuur op tijdelijke basis.
Klik hier en lees verder over de arbeidsmarktontwikkelingen in Apeldoorn en de financiële voordelen bij aanname van 45+ werknemers.

De volgende Talentenbeurs 45+ is medio april 2

 

 

MatchFlex op het Ondernemers Congres 03-11-2010

 

 

 

ApeldoorNEXTra 10-06-2010

MatchFlex met een advertentie en een artikel in de nieuwe lokale krant ApeldoorNEXTra  gepresenteerd tijdens de Haringparty van Apeldoorn verzorgt door Parksociëteit Marialust.

Kijk op pagina 20 (Advertentie) en 61 (Artikel).
  

Coffee Pitch Apeldoorn 22-01-2010